Avrostning

 

Sid:  1 2

En liten med tapper skara slöt upp i ett strålande aprilväder på söndagsförmiddagen. Det blev tot. 5 cyklar som skulle avrostas och 11 st. medlemmar som dök upp under dagen.

Lena Hedemo var särkilt inbjuden till att vara besiktningsman, vilket hon gjorde med den äran. En hinderbanna arrangerades där alla fick göra körprov i konsten att åka mellan koner och att kunna bromsa på ett rätt sätt.

Vidare gjorde Sivert kontroll av lufttryck och framhjulslager.

Allt avlöpte utan missöden förutom att Jan Erik gjorde en närmare kontroll av asfalten på körbanan. Ingen skada, förutom att glaset på vänster blinkers gick sönder. Många händer var snabbt på plats. Jan Erik tillsammans med motorcykeln var snart på fötter igen och blinkelsen reparerad.

Under pågående övningar serverades varmkorv med bröd och dricka.

Efter övningarna samlades alla i lunchrummet på Stångåbuss. Kjell redogjorde för div. ändringar på aktivitetslistan och meddelade att fyra nya medlemmar har kommit in i Busknutters.

Sivert tackade för visat intresse och passade samtidigt på att överräcka en bukett blommor med passade kort (ha, ha), till 65 års jubilaren Kjell. Efter mötet serverades fika med dammsugare.

Vid pennan.

Roland Karlsson

Sekriterare                               

                                      

                                                                              Mc polisen på besök

 

 

24 april samlades Busknutters i Stångåbuss lokaler på Garnision. Thomas Jönsson från mc gruppen på polisen i Linköping var på besök, inbjuden av Kjell.

Det var 18 st. anmälda, fyra uteblev av olika anledningar.

Mötet inleddes med att Kjell hälsade Thomas Jönsson välkommen. Inledningsvis minglades det en stund över en kopp kaffe och till det en ostbagett.

Thomas inledde med att redogöra på ett mycket intressant sätt hur gruppen ”knuttar” arbetar inom den polisiära verksamheten, han berättade om hur rekryteringen går till och hur utbildningen är upplagd. Vad, som jag tyckte var roligast att höra var hur Thomas, som reda liten pojke bestämt sig för att bli mc polis och hur en spikrak karriär inom yrket hade blivit en sannsaga. Under tiden mötet pågick ställdes frågor av allehanda innehåll, en fråga som dök upp var, vad har vi att förvänta oss om vi plötsligt blir stoppade i en kontroll på vägen. Thomas svarade då, att det är sak samma som vid en vanlig person och fordonskontroll. D.v.s man kontrollerar nykterhet, behörighet på körkort, man tittat på fordonets kondition (däck, lyse, bromsar, blinkers o.s.v.). Thomas fick även frågan om man måste ha med sig fordonspappren under färd. Svaret var att det inte var nödvändigt då man har all data registrerad i fordonsregistret.

Efter att mötet var avslutat gick vi i samlad trupp upp till Polisens garage på Garnisionsområdet. Vid garaget hade Thomas parkerat en polismotorcykel för visning. Thomas gick igenom all utrustning som fanns monterad på fordonet, bl.a. en mycket avancerad radioteknik, teknik för att kunna mäta hastigheter på fordon m.m.. Vad som också framgick var att det finns 7? polismotorcyklar i distriktet och att kostnaden för varje motorcykel ligger på ca: fyrahundratusen.

Kjell avslutade mötet med att tacka Thomas för en mycket intressant beskrivning av den polisiära verksamheten inom mc gruppen. Kjell tackade också för att Thomas ställt upp för vår räkning på sin fritid. Gruppen applåderade stående och Thomas lovade att hälsa på oss när vi möts på vägen.

Vid pennan

Roland Karlsson

Sekriterare

                                                                                       

                                                           Årsmöte / Bokslut för 2012.

Söndagen 27 jan -13

Årsmötet  i  Busknutters samlade 15 medlemmar som var modiga nog att trotsa ett grått och ruggigt januariväder.  Bra jobbat.  Ett synnerligen väl förberett möte avklarades på rekordtid.  Ordföranden Sivert Johansson svingade klubban under alla 18 punkter som dagordningen var fasställd till.

Väl värt att nämnas är att Sivert Johansson fick förtroendet  till ordförandeskapet under ytterligare ett verksamhetsår. Vidare kan nämnas att Elsvig  Ågren blev vald som ledamot under ett år (fyllnad). Stefan Ljungdahl  samt Roland Karlsson ordinarie ledarmöter  på två år. Till valberedning hälsades ett nytt namn, Robert Borinius välkommen, där han tillsammans med Jan Ågren kommer att vara verksam.  Aktivitetsgruppen kom att bestå av Malena Hjelmquist och Sabina Edelönn/Lorentzon.

Efter avslutat möte intogs kaffe, smörgås och damsugare. Under förtäring informerade Kjell runt SMC:s  jubileum och på vilka sätt vi kunde medverka i deras aktiviteter.  Kjell informerade om att Busknutters medlemsblad kommer ut under mars månad.  Då med bl.a., aktivitetslista för året , justerad medlemsmatrikel, och uppgradering av den nu sittande styrelsen.  Förslag på egna aktiviteter efterlystes. Sivert Johansson pushade för  Busknutters  hemsida och vill där se en ökad aktivitet.

För att sammanfatta kan man konstatera, att föreningen är i alla avseenden en förening med god kamratskap, framåtanda, ordning och reda och sist men inte minst, god ekonomi.

Nu gasar vi så det ryker!

 

En med kickstart.

Roland

  

 

 

 

                             Årets avrostning med Lena Hedemo  2013

Lördagen 20 april kl. 11.00 inleddes årets aktiviteter med avrostning. Vädret bjöd på ett strålande aprilväder. Särskilt inbjuden var besiktningsman Lena Hedemo. En grupp på inte mindre än 9 st. cyklar hade samlats på StångåBuss parkering i anslutning till dess expeditioner. Lena Hedemo har nu till uppgift att ta hand om 9 st. rostiga förare.

Glädjande var att totalt, obs. hela 18 medlemmar hade anslutit. Bra jobbat.

Redan vid tiotiden på lördagsförmiddagen började tillströmningen av medlemmar, först på plats var Jane och Elsvig Ågren. Förberedelserna för dagens arrangemang inleddes under ledning av Lena. Janne fick till uppgift av Lena att ta hand om utsättningen av konor för att formas till en övningsbana. Färdighet i att manövrera cyklarna och likaså i att få stopp på fordonet skulle övas.

Innan övningarna inleddes hälsade en i kapp med solen skinande Kjell Edelönn alla välkomna, och med ett speciellt välkommen till Lena Hedemo.

Förutom den praktiska övningen gjorde Lena en besiktning av alla cyklarna. Alla fick med beröm godkänt utom författaren. Oj, oj, oj. Förutom att han vid ett tillfälle åkt en provrunda utan hjälm, hade han dessutom dåligt mönsterdjup på bakhjulet, slak kedja, och alldeles för dåliga stötdämpare fram. Med svansen mellan benen fick han så småningom åka hem.

För den som så önskade kunde man få luften och hjullagren kontrollerade, samt kedjan smord med hjälp av Robert Borenius, inne på verkstaden.

Avrustningen avlöpte i år utan några incidenter, även Frigge klarade sig.

Under övningarna serverades varmkorv med bröd, senap och ketchup, likaså serverades det kaffe med sockerkaka och kokosbullar allt under försorg av Elsvig och Mariann m.fl. I anslutning till serveringen fanns ett bord uppdukat med keppsar, t-shirts och andra dekaler med Busknutters loga till försäljning.

Till självutnämnd hovfotograf tjänstgjorde Kjell under dagen. Förhoppningsvis kommer vi att hitta korten på Busknutters hemsida: www.busknutters.com inom en snar framtid.

Efter avslutade övningar och besiktningar tog Kjell till orda och tackade Lena Hedemo för att hon hade ställt upp med sina tjänster under avrostningen. Vidare påminde Kjell om Valborgskortegen den 30 april med samling på StångåBuss kl. 16.30.

Författarens kommentar.

Jag tror jag vågar göra mig till tolk för alla som var närvarande med orden, ”inte en avrostning utan Lena”.

”Eller hur”.

 Vid Pennan  Roland Karlsson 

                                                    

                                                           Valborgs Kortegen Linköping 2013                                         

                                                                         

     

      ValborgskKortegen 2013-05-01

En liten med tapper skara kom till den utannonserade samlingen vid garnison. Kl 17.15 gick färden mot Torvinge där den av SMC arrangerade Valbergskortegen har sin start. En kö med väntande, enl. uppgift 600 cyklar har samlats för att delta. Buknutters representerade med 5 cyklar och 7 medlemmar. Var är alla andra? En var anmäld sjuk. Kjell, som låg hemma och kramade toastolen (magsjuk). Stackare.

Skribenten var full av fördomar, hade aldrig varit med tidigare. Men redan vid startlinjen fick han revidera sin uppfattning. Vilken känsla. Minst en två kilometer lång kö av cyklar av allehanda modeller och säkert en 900 st. förare med passager också det en brokig skara.

Vid 18 tiden började kön röra på sig. Starten i årets Valborgskortege har gått, mc åkarnas Catwalk är i rullning. Färden går genom Torvinge och ut på G:a Norrköpingsvägen över Tullbron vidare in på Snickaregatan och sen var det bara att gasa på Storgatan upp och vidare Malmslättsvägen ut. Skribenten har i minnet Majgubbarna som numera är lagt på hyllan. Men det här slår alla rekord. Under hela vägen ut mot Jägarvallen var det inte många decimetrar som vinkande åskådare saknades, vilken folkmassa, framförallt Storgatan upp och över Stora Torget. Nu börjar Pop Ikon känslan att infinna sig.

Under färden mot slutmålet Skänninge, bidrog vädret med sol mitt i ansiktet och blåst som stundtals var häftig. Folks intresse för arrangemanget visade sig under hela resan med stora samlingar i bl.a. Vikingstad, Mantorp och inte minst genom Skänninge, där det blev en omöjlighet att över torget köra i två led. Målet i Skänninge var Skänninges play och lutande vattentorn ( är det sant?).

Ett stort tack till SMC för att fint arrangemang ut efter färden. Polisen gjorde också ett jätte fint jobb med support genom hela resan. Kortegen hade fri lejd och fick under polisens försorg köra mot rött ljus, förtur genom rondeller och en i övrigt stor hjälp i annars reglerade korsningar. Vad som bör noteras är, att jag såg inte någon incident under hela kortegen. Skönt.

På plats i Skänninge parkerades cyklarna på rad, någon hade t.o.m. kapat till lagom stora brädbitar som låg utlagda till att användas som en extra förstärkning för stödet på cykeln. Klokt. Medhavd förtäring i form av varmkorv med bröd samt masarinner bjöd Karin och Mikael Stendahl på. Tack så mycket. Vidar kom det fram kanelbullar genom Sabina Edelönn Lorentzons försorg, även där ett stort tack. Festen var ett faktum. Under tiden underhöll Mjölby hornmusikår (något osäker källa). Efter avslutad förtäring gjordes en rekning på plats. Ett traditionellt valborgsfirande med musik, tal och brasa kunde konstateras. En vild chansning med tanke på flaggstandarer och medelålders gentlemän i gula jackor med lejonhuven på, kan man dra slutsatsen av att Lions Club var arrangör. Även Lions Club i Skänninge är värda ett stort tack.

Tiden är inne för att börja återfärden. Nisse Andersson och skribenten slog följe fram till Mantorp där skildes våra vägar. Nisse drog till Gammalkil själv ställde jag målet mot Tallboda. En näst intill tom motorväg, ny cykel och medvind. Nu vet jag vad kroppen tål.

Många har missat något.

Roland

 

                                                 MC  Gudstjänst Slaka Kyrka  2013-05.08

 

 

Med regnet hängande över oss gick färden från Statoil i Ryd mot Slaka kyrka.

Parkeringen vid kyrkan var till brädden fylld med cyklar. För att hugga till med en siffra, mellan 80 – 100 st.? Dukade bord, med korv, bröd, dricka och kaffe välkomnades mötesdeltagarna.

Klockan närmar sig 19.00 och det är dags att bänka sig i kyrka. En kyrka som till sista platsen är fylld. En vädjade från prästen Göran Hägglund var att vi skulle trycka ihop oss i bänkarna, för att ge utrymme till alla som inte ännu inte hittat några sittplatser. Trotts det fick en del stå på ståplatsläktaren under hela gudstjänsten. Snacka om att det var fullsatt.

Gudstjänsten bjöd på en traditionsenlig tågordning, med psalmsång, evangelium, predikan, överlåtelsebön, förbön med ljuständning och välsignelsen. Men förutom det var Magnus Bäcklund och kören Fröjda där. De bjöd på en helt fantastisk föreställning med tolkningar av många kända låtskrivare och artister, för att nämna några som Ted och Kenneth Gärdestad, Stevie Wonder, Lennon/Mc Carter. m.fl. Vilket drag. Bandet som akompangerade gick inte av för hacker det heller. I bandet medverkade bl. a. saxofonisten Jan Kupiec. Snacka om ståpäls.

Kollekten var den här gången tillägnad Världens Barn och insamlingen genomfördes med hjälp av mc hjälmar. Kull grej.

Prästen förkunnade att det var det 14:e året som Mc- gudstjänsten hölls och att det infaller andra onsdagen i maj varje år. Han hoppades på att det skulle kunna bli ett 15 års jubileum nästa år, 2014.

Dags att åka hem. Fylld med andlig spis, sång, musik, korv och kaffe fick man stå ut med att det kom lite regnstänk på vägen.

Kjell tog kort i vanlig ordning, som kommer att bli utlagda på hemsidan.

Kjell och Barbro Edelönn, Håkan Andersson och skribenten representerade BusKnutters.

Hoppas vi blir flera till nästa gång?

Amen (=låt det ske så)

 Vid Pennan Roland Karlsson 

ka Kyrka

 

 

     

                                                                            Rundtur I BruksbyggdKanonrundan lördagen 1 juni.

 h

Under hot av regn på lördagseftermiddagen hade inte mindre än 5 cyklar och tot. 7 Busknutters samlats på garnison. Vi kan vara flera.

Kl. 10.00 gick startskottet för färden mot Åtvidaberg. Först i kön var Janne Ågren som arrangör och reseledare. Första stopp blev ÅSSA museet. Med Janne som guide fick vi en rundvandring genom museet. Gamla bilar, motorcyklar, räknemaskiner, skrivmaskiner från Facit, en hel verkstadsuppsättning för järnvägen med allehanda maskiner m.m. kunde beskådas. Som avslutning sattes vi på skolbänken i museets skolmuseum. Janne agerade lärare inför en något busig skolklass som inte alltid lyssnade eller gjorde som läraren ville. Somliga lever upp till namnet Busknutters.

Efter ÅSSA museet gick färden vidare mot Bysjön. Det skulle grillas. Ny roll för Janne, den här gången var han grillmästare. Efter lite problem med att få fyr på engångsgrillen kom korvarna fram och snacka om grillat. Det skapades bildbevis. "Grillkorv" tillsammans med potatissallad, grönsakssallad, bröd , smör, dricka, senap och ketchup, utgjorde menyn. Efteråt serverades kaffe och kaka levererad av Elsvig, jättegott. Alla åt och trivdes.

Helt plötsligt brann det i knut(t)arna (ja, det var inte vi som eldade). Tiden går fort när man har roligt. Dags för solkanonen. Med en förflyttning på ca. 300 m. var vi på plats och med 3 minuters marginal. Avfyrningen sker med hjälp av solen varje dag kl. 12.00. Idag lyste solen med sin frånvaro så avfyrningen fick ske med hjälp av sticka och plån. Så small det, röken låg länge kvar i och omkring det lilla kanontornet på höjden vid Bysjön. Efter saluten var kanonmästaren snabb med att ta fram en låda med allehanda souvenirer till försäljning. Huruvida det var någon som köpte något låter jag vara osagt.

Skjutet och klart, Mormorsgruvan nästa. Med Janne i täten var vi vid gruvmuseet efter ca. 15 minuter. Även här agerade Janne guide. Vi tittade på gruvschakt, fotoutställning i ett hus med kodlås, ha, ha (skribentens kommentar), stötstångstecknik och mycket annat. En kopp på stående fot och det var dags att vända hemåt.

I samlad trupp gick färden fram till Sturefors via Bestorp (snacka om mc väg), där skildes våra vägar. Inte en droppe, trots smhi:s prognos med stor risk för regn under eftermiddagen.

Ett stort TACK till Jan Ågren för en alltigenom trevlig och bra planerad dag med museer, grillning, kanoner och gruvor. Och ett särskilt tack till Elsvig (Jannes hustru) för de kanongoda kakorna.

I vanlig ordning var paparazzifotografen Kjell Edelönn på plats. Bilderna presenteras inom sin tid på vår hemsida.

Det smäller om min Triumph oxå!

Pang! Roland

 

                                                                                       Bowling med Pizzakväll                                                                          

 

   

Där blev gruppen komplett, då det var några som tagit sig dit på egen hand. Först av med ytterkläder sedan in i en till bredden fylld bowlinghall med hög dunka dunka musik. Trångt mörkt och skobytte, ingen bra kombo. Till slut var bowlingbanorna igång. Tyvärr fick vi bara tillgång till två banor vilket gjorde att några fick stå över. Synd tycker ja. Fredagen den 18 oktober var det dags för bowling och pizzakväll hos Busknutters. 21 anmälda och 18? dök upp. 17.30 gick färden från samlingen vid Stångåbuss, under ledning av hövdingen Sivert Johanssons försorg och i Stångåbuss goda minne (vi fick låna buss) gick färden mot Strandgatan 2.

 

Indelning i två grupper varav den ena gruppen bestod av fyra tävlande och den andra gruppen fem tävlande.

Tävlingen var igång. Man kan nog säga att antalet stilar överensstämde med antalet deltagare. Alla kämpade och tävlingsinstinkten infann sig snabbt. Jublet var högt när någon lyckades med en strike inte minst när Janne ”Frigge” Fredriksson fick in sin genom tidernas första strike. Heja Frigge.

Tiden går fort när man har roligt, snart var bowlingtiden ute och det bar av mot Pizzerian i Ekkällan. Åter var det Sivert som rattade bussen. Tyskarna säger ofta,” Wie mann eine reise machen, hast man etwas immer zo erzellen” (med viss reservation för stavningen), fritt översatt” när man gör en resa har man alltid något att berätta”. Så även i detta fallet.Sivert bjuder därefter på en sightseeingtur över Tullbron vidare förbi Kannan över Drottningbron via Hamngatan rundar Folkungavallen över Lasarettsområdet och till slut hamnar vi vid Pizzan i Ekkällan. Tänk vad man får vara med om när man är med i Busknutters.

Väl inne på Pizzan bänkar vi oss i den inre regionen av restauranten. Alla blir tilldelade en check på 75 kronor från klubbens kassa genom kassören Kjell Edelönns försorg. Jo, man tackar. Nu var det fritt fram att beställa. Snart var maten på bordet och inte tystade det munnen. Alla åt och drack och stämningen var hög. Medan Kjell for omkring som en iller och fotade, vilket i sinom tid kommer att hamna på vår hemsida, redogjorde Karin Stendahl för kvällens resultat i bowlingen. Vinnare blev Robert ”Robban” Borinius, GRATTIS, tätt följd av Roland Karlsson. På en hedervärd nionde plats hamnade Håkan Andersson, bra jobbat (skribentens kommentar).

Alla deltagare tackar för en trevlig kväll. Och ett speciellt tack, till alla som varit engagerade i förberedelserna inför kvällens aktiviteter.

Det här tycker jag vi gör om.

En revanschsugen.

 Vid pennan Roland Karlsson

 

 

                       Hazzard kväll på Busknutters                                                                                                                                                                               

 

Vad kunde ha varit en lämpligare avslutning på aktiviteterna för året 2013, en just hazzzzard?

Det är mörkt på sena eftermiddagen den 8 dec. Snön yr och det blåser kallt ute. I ett grått litet föreningshus vid vägs ände i utkanten på Jägarvallen lyser lamporna med ett dovt ljus. En skara om inte mindre än elva medlemmar, bra jobbat, har trotsat vädret och samlats för att göra upp om tjugotvå st. julpaket väl inslagna för att dölja sitt innehåll. Julglögg och pepparkor välkomnar spelarna. Det värmde i den bistra vinterkvällen. Innan hazarden drar igång bjuds det på julgröt med mjölk, kanel och socker. Därtill serveras smörgåsar med skinka av olika sorter samt ost, även kaffe med rulltårta finns för de som så önskar. Allt under kassören Kjell och hans hustru Barbros försorg. Maten intas under uppsluppen anda, men det går ändå inte, att ta miste på en viss hazardstämning som råder i lokalen. Plötsligt är tiden inne för hazard. Spelbordet arrangeras och paketen staplas därpå. Vilken aktivitet. Till att börja med kommer det fram två röda speltärningar för att under spelets gång, plötsligt bli tre vita!? Vilket mysterium. Kampen har börjat. Ett tidur är satt, på en tid mellan 1 – 60 min. Bara den, i det här fallet Mikael, som har ställt in tiduret känner till hur lång tid vi har på oss. Tidsinställaren deltar i hazarden. Lite insider, eller? Ha, ha. När klockan ringer ska spelet vara över. Tärningarna dansar runt på bordet. Kjell uppmanar gång på gång att deltagarna ska skynda sig på. Det gäller att få lika många prickar på tärningarna för att kunna roffa åt sig de föremål som finns på bordet. Bland de hetaste föremålen märks en Läckökorv!!! som kastas runt mellan deltagarna det finns även en ask Mozartkullor som blir ett hett objekt, en ficklampa, ett ljus i glas, en chokladkartong, en skruvmejsel allt detta är heta objekt. Klockan ringer spelet är över. En sitter utan en ända sak framför sig, men Sivert, han får nu välja en sak av den som har roffat åt sig mest. Inte helt förvånande, vinner i bowling (suck) och nu på hazarden. Denne ständige Borinius, han måste stoppas och med alla tänkbara medel. Ur Borinius hög plockar Sivert en ficklampa. Ett litet ljus i mörkret. Om man nu skulle våga spekulera i vem som var mest nöjd med utdelningen så var det inte jag (skribenten), jag säger bara Mozartkullor. Där kunde man ana en pakt mellan Sivert och hustrun. Shit. Något man inte får glömma bort är att Kjell lyckas med konststycket att vidbränna en kastrull med gröt. Gissa vem som fick skulden för det, ja just det, men jag var inte där då. Tack för en trevlig och uppsluppen stund och ett stort tack till alla som hade ett finger med i "spelet" och arrangemanget.

I förhoppning om en

GOD JUL och ETT GOTT NYTT MC ÅR

    Vid pennan Roland Karlsson 

 

                                                                                             Ombergsturen         

                                                                                                                            

Motorcykelvänner i Busknutters.

 

Efter kontroll och inspektion av  vägarna till och från Rejmyre kan jag konstatera att på vissa sträckor är det nylagd asfalt, kompletterad med sand och grus ute vid kanten. Bilar har dragit upp en del på körbanan framför allt i kurvor. På en hel del ställen är vägbanan avskuren och återfylld med grus. Därför efter konsultationer med övriga i aktivitetsgruppen föreslår vi att vi ändrar resmål, som är nog så intressant.Datum är detsamma det vill säga lördag den 31 maj med start kl. 1000 vid Statoil, Ryd. Det går bra att även ansluta efter vägen, men säg till!Bedömd vägsträcka c:a 15 mil. Klubben bjuder på korvgrillning mede tillbehör och dryck. Tag med eget fika/ matsäck.Anmälan senast 29 maj till: ajeaagren@gmail.comProgram i stort  Start kl. 1000 Statoil, Ryd, G.la E 4 till Mantorp, Mjölby, Hogstad, Väderstad och till Rök.En kulturell kvart, vidare några km, stopp vid Heda. Varken vid Rök eller Heda något kyrkbesök, utan berätta om "Blodtörstiga Vikingar" och försvarsstrid.Till Omberg och "Hjässan" där finns bord, parkering och vi kan äta medhavd fika + korvgrillning med dricka. Toaletter finns nedanför i Naturum. Färden går vidare norrut förbi OMMA's brant och till Borgham, och Kalkbrottet.Om intresse finns så kan vi stanna vid Rogslösa K:a och titta på den kända kyrkporten.Hem över nästan till Vadstena och åka nya tvärvägen till Skänningevägen, passera Fivelstad sakta och se "Tiggarnas "husvagnsläger,innan Mantorp ta av vid Statoil mot Västerlösa och Malmslätt!"Split-up" ! 

Hoppas på bra väder också!

Hälsningar från Aktivitetsgruppen ( Sabina, Malena, Jan ) 

/ Jan

                                           

                                                       

                                                                                En kväll på Afrodite

.

Den näst sista aktiviteten för verksamhetsåret med Busknutters var förlagd till restaurang Afrodite på Nygatan i Linköping, onsdagen 29 oktober kl. 19.00. Arton medlemmar var anmälda, arton kom, helt fantastiskt. I väntan på att maten skulle serveras hörds ett trivsamt sorl kring borden och många skratt och det går inte att ta miste på att en viss Kjell fanns med i lokalen. Efter en låååång väntan, kom maten från den Grekiska menyn in, men som det heter ”den som väntar på något gott väntar alldrig för länge”, hursomhelst det smakade utmärkt och jag kunde inte höra att några klagomål framfördes.

Tiden går fort när man har roligt, det är vardag imorgon och många ska iväg på jobb. Klockan är nästan 22, dags att bryta upp. Innan vi reser oss upp från borden tar Kjell till orda. Han tycker det är trevligt att så många har kommit, han påminner om den sista aktiviteten ”Hazzardkvällen” i Jägarvallen 7 dec december. Janne ”Thailand” Ågren vill också ha ett ord med i laget.  Janne tycker det skulle vara trevligt om lika många medlemmar ville ansluta sig till de arrangerade turerna på aktivitetslistan. Man kan inget annat än att hålla med honom (skribentens reflektion). Ordföranden Sivert får frågan om han vill tillägga något av Kjell. Svaret lätt inte dröja. Citat: Nää, för du har ju sagt allting. Är jag förvånad eller är jag förvånad?

En bön till fruktbarhetens gudinna Afrodite (den Grekiska) Venus (den Romerska), kanske vi kan få bönesvar om ett större deltagande på de rullande aktiviteterna.

Ett stort tack till alla som bidrog till trevnaden och ett stort tack till klubben som gav ett ekonomiskt stöd till maten.

Skribenten var tvärmätt och även kanske lite susig (eller är det tinnitus) när han lämnade lokalen för att ta bussen hem.

Som alltid väl arrangerat och väl genomfört

Vid pennan Roland Karlsson